Kirjaudu sisään

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Vaihda salasana

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Rekisteröidy

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Kiitos, että rekisteröidyit Omronin palvelun käyttäjäksi

Sähköpostiosoitteeseesi on lähetetty viesti, jonka avulla voit viimeistellä tilin luomisen. Sähköpostiosoite:

Palaa verkkosivustoon

luo tili

Täytä tietosi alla oleviin kenttiin ja luo tili, jotta pääset käyttämään tämän sivun sisältöä

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Kiitos mielenkiinnostasi

Sinulla on nyt käyttöoikeus seuraaviin tietoihin: Tekoälyn ohjaama koneautomaatio-ohjain kehitettävänä

Vahvistussähköpostiviesti on lähetetty osoitteeseen

Jatka sivulle

Ole hyvä ja tai luo tili asiakirjan lataamista varten

Tekoälyn ohjaama koneautomaatio-ohjain kehitettävänä

Omron Corporation ilmoitti Omronin kehittäneen koneautomaatio-ohjaimen, joka hyödyntää koneoppimisen tekoälyalgoritmia.

Ohjain on alalla ensimmäinen laatuaan, ja siinä yhdistyvät tuotantolinjoja ja laitteiston vaihtoja muutamissa mikrosekunneissa ohjaavat logiikkaohjaintoiminnot sekä tekoälyn prosessointitoiminnot. Ohjain valvoo laitteiston ja prosessien tilaa hyödyntämällä Omronin kattavaa anturivalikoimaa ja säätelee toimintoja niin, että epäsäännöllisyyksiä ei pääse tapahtumaan. Ohjain ennakoi koneiden epätavanomaiset liikkeet käyttämällä sisäänrakennetun tekoälyn kausaalimallia.

Viime vuosina tuotannossa on siirrytty entistä enemmän pieniin eräkokoihin, tuotevalikoimien monipuolistamiseen ja joustavaan tuotantoon eri puolilla maapalloa. Niinpä tekoälyn ja esineiden internetin (IoT) hyödyntäminen tehdassaleissa on muuttunut entistä tarpeellisemmaksi. Niiden avulla voidaan ehkäistä ammattitaitoisen työvoiman vajausta ja työvoimakulujen kasvua sekä samalla lisätä laitteiston käyttöastetta ja vakauttaa laadukkaiden tuotteiden tuotantoa. Tuotantokohteissa ohjaustoimenpiteet tapahtuvat mikrosekunneissa, joten niissä tarvitaan nopeaa ja tarkkaa tietojen (esimerkiksi asento, tärinä ja lämpötila) keruuta sekä niiden yhdistämistä aikatietoihin.

Yhdistettyjä tietoja analysoimalla ja yhdistämällä voimme ennakoida mahdolliset koneiden virhetilat ja estää laitteiston pysähdykset sekä tuotteiden laadun heikkenemisen. Lisäksi esineiden internetin käytön nopea leviäminen on kasvattanut tiedon määrää huomattavasti, joten kaikkien tietojen siirtäminen pilveen tekoälyn analysointia varten on hankalaa huolimatta siitä, kuinka paljon verkon kaistanleveyttä lisätään. Kun esineiden internetiä käytetään tehdassaleissa, ongelmaksi tulee myös viive, joka syntyy, kun anturien, moottorien ja muiden laitteiden tuottamia tietoja on siirrettävä pilveen ja sieltä takaisin kaksisuuntaista tiedonsiirtoa käyttämällä. Tästä pullonkaulasta on haittaa, sillä välittömän vasteen saavuttaminen on tuotantolaitoksissa erittäin tärkeää.

Pyrimme ratkaisemaan ongelmat tuomalla tieto- ja viestintäteknologian avulla kehitetyn älyn tehdassaleihin. Tuomme ammattitaitoisten työntekijöiden osaamisen laitteiden ja prosessien ohjaukseen. Tämä toteutetaan hyödyntämällä laajaa valikoimaa tehdasautomaatiolaitteita, jotka mahdollistavat esineiden internetin kanssa yhteensopivan automatisoidun tuotannon tai käyttävät optimaalisia tekoälyalgoritmeja tällaisissa laitteissa. Tämän konseptin mukaisesti tuotettu tekoälyn ohjaama ohjain havaitsee laitteiston epäsäännöllisyydet viiveettä. Koneautomaatio-ohjaimen tekoälyalgoritmien ansiosta se voi oppia laitteiston toistuvat liikkeet tarkoista anturitiedoista, joita hyödyntämällä saadaan tarvittava palaute tilan valvontaan ja koneiden reaaliaikaiseen ohjaukseen.

Koneautomaatio-ohjain käyttää tekoälyä tuotantoprosesseissa seuraaviin toimintoihin:

1. Anturitietojen (esimerkiksi tärinä ja lämpötila) ja laitteiston moottorien lähtötietojen kerääminen ja käsittely aikajärjestyksessä reaaliaikaisesti

2. Tunnusomaisten määrätietojen luominen tasaisin tai epätasaisin väliajoin aikajärjestyksessä kerätyn tiedon perusteella reaaliaikaisesti

3. Tunnusomaisten määrätietojen kerääminen ja koneoppimisen mallitietojen luominen kausaalisen analyysin jälkeen

4. Palautteen lähettäminen tilan valvonnalle ja ohjaimille mallitietojen perusteella reaaliaikaisesti

Kehitämme ohjain- ja konenäköanturituotteita sekä muita tekoälyä hyödyntäviä tuotteita, jotta tekoälytekniikasta saadaan paras hyöty tuotantokohteissa. Käytämme tekoälyä ja esineiden internetiä laitteiden ja prosessien valvontaan sekä tuotteiden laadun varmistamiseen. Näin asiakkaita autetaan luomaan tuotantoprosesseja, joissa ei tapahdu virheitä eikä pysähdyksiä. Ohjaimen kokeiluerien lähetys joillekin asiakkaille aloitettiin vuonna 2016, minkä jälkeen olemme järjestäneet esittelyitä sekä omissa että asiakkaidemme tehtaissa. Esittelyjen tarkoituksena on laitteistojen epäsäännöllisyyksien ennakointi ja analysointi sekä tietoisuuden lisääminen epäsäännöllisyyksien syy–seuraus-suhteista. Lopullisen julkaisun ja palveluvalikoimaan lisäyksen on määrä tapahtua vuonna 2018.

Olemme kehittäneet ja tuottaneet tehdasautomaatiolaitteita monenlaisiin tuotantokohteisiin jo pitkään. Niinpä yksi ylpeydenaiheistamme on se, että tarjoamme asiakkaillemme yhä uusia hyötyjä, jotka uraauurtavan tekniikan ennakoiva käyttöönotto on mahdollistanut – tekniikoita ovat muun muassa EtherCAT® ja IO-Link sekä muut avoimet verkkotekniikat. Hyödyntämällä yli kahden vuosikymmenen aikana kehittynyttä osaamista tekoälyalgoritmien käytössä erilaisissa laitteissa olemme muun muassa voinut kehittää pöytätennisrobotti FORPHEUSin.

FORPHEUS on malliesimerkki Omronin keskeisimmän tekniikan – eli tunnistuksen, ohjauksen ja älyn – hyödyntämisestä. Älykäs opetusrobotti käyttää ydintekniikoita, kuten OKAO-kasvon- ja -henkilöntunnistusteknologiaa sekä maailman ensimmäistä piirilevyanturia, joka havaitsee kuljettajan tarkkaavaisuusasteen. Yhdistämällä tuotantokohteista tuttua automaatio-osaamista, tehdasautomaatiolaitteita ja robottiteknologiaa uraauurtaviin tekoälyalgoritmeihin tuemme tuotantoaloja, joiden ongelmina ovat henkilöresurssien puute ja työvoimakustannusten kasvu. Edistämme muutosta kohti tulevaisuuden tuotantotiloja, joissa koneet tuovat esiin ihmisten kyvyt ja luovuuden.

Seuraa Omron Industrial Automation -tiliä LinkedInissä