Kirjaudu sisään

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Vaihda salasana

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Rekisteröidy

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Kiitos, että rekisteröidyit Omronin palvelun käyttäjäksi

Sähköpostiosoitteeseesi on lähetetty viesti, jonka avulla voit viimeistellä tilin luomisen. Sähköpostiosoite:

Palaa verkkosivustoon

luo tili

Täytä tietosi alla oleviin kenttiin ja luo tili, jotta pääset käyttämään tämän sivun sisältöä

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Kiitos mielenkiinnostasi

Sinulla on nyt käyttöoikeus seuraaviin tietoihin: Omron tuo lisäarvoa ohjauskeskuksille julkaisemalla laajan valikoiman komponentteja

Vahvistussähköpostiviesti on lähetetty osoitteeseen

Jatka sivulle

Ole hyvä ja tai luo tili asiakirjan lataamista varten

Omron tuo lisäarvoa ohjauskeskuksille julkaisemalla laajan valikoiman komponentteja

Omron esittelee ohjauskeskusten rakentamista varten arviolta 600 erilaista teollisuusautomaatiotuotetta 18 eri tuoteryhmässä. Kaikkien laitteiden perustana on yhteinen alusta. Uusissa tuotteissa on hyödynnetty Omronin patentoimaa Push-In Plus -pikaliitäntätekniikkaa.

Omronin maailmanlaajuisessa, 300 asiakasta kattaneessa markkinatutkimuksessa selvitettiin ohjauskeskusten suunnitteluun ja valmistukseen liittyviä haasteita ja tarpeita. Tämän aloitteen pohjalta Omron on kehittänyt uuden, yhteiselle alustalle rakennetun teollisuusautomaatiotuotteiden sarjan. Kaikille laitteille on myönnetty vaadittavat sertifioinnit, mukaan lukien UL, CE ja CSA.

Nykyaikaisen ohjauskeskuksen suunnitteleminen ja rakentaminen on yhä haastavampaa ja aikaavievämpää. Ohjauskeskusten valmistajien ei ainoastaan tarvitse täyttää tiukimpien kansainvälisten ja paikallisten määräysten vaatimukset, vaan myös markkinoilletuontiaika ja kustannusten pitäminen alhaisina luovat jatkuvasti paineita. Samaan aikaan valmistajat kärsivät vakavasta työvoimapulasta, erityisesti ammattitaitoisten työntekijöiden puutteesta. Kun yhä enemmän toimintoja pakataan jo valmiiksi täyteen ahdettuihin malleihin, ohjauskeskuksissa käytettävien laitteiden määrä kasvaa. Trendinä on pienentää kokoa tai pakata lisää toimintoja olemassa oleviin keskuskaappeihin.

Siirtyminen pienempään vakiokomponenttikorkeuteen kaikissa Omronin tehdasautomaatiojärjestelmien ohjauslaitteissa mahdollistaa standardoidun johtokourujen ja osien asettelun, mikä säästää tilaa. Keskuksen käyttämätöntä tilaa voidaan vähentää jopa 50 prosenttia vaakasuunnassa ja 20 prosenttia pystysuunnassa vanhaan malliin verrattuna. Ohjauskeskuksen valmistuksessa johdotus on lähes aina aikaavievin ja kallein vaihe. Osien yhdistämiseen vaaditaan paljon ohjausjohtoja. Perinteisiin ruuvattaviin liittimiin verrattuna Omronin uudet Push-In Plus -liittimet pitävät johdot tiukasti paikoillaan ja niiden kiinnittäminen vaatii vähemmän voimaa – johdottaminen on helpompaa kuin kuulokkeiden liittäminen. Lisäksi tämä sujuvan kytkennän tekniikka voi vähentää toistuvien rasitusvammojen syntymistä.

Omronin tärkeimpien tuotteiden osatiedot ovat käytettävissä Omronin verkkosivuston online-kirjastossa. Kirjaston tiedot voidaan tuoda suoraan markkinoilla oleviin ohjelmistopaketteihin, mukaan lukien Eplan ja tulevaisuudessa myös Zuken E3. Jälkimmäisen 2D- ja 3D-CAD-tiedostot ovat saatavilla Omronin verkkosivuilta suosituimmissa formaateissa. Tämä tekee ohjauskeskuksen tilankäytön optimoinnista helppoa.

Kuluvan vuoden tammikuusta lähtien Omron on uutena palveluna tarjonnut optimoidut ohjauskeskusten osaluettelot. Palvelu on arvokas erityisesti kiireisille pienemmille ohjauskeskusten valmistajille, joilla ei ole resursseja eikä tiloja tällaisten tehtävien suorittamiseen itse.

Uusien tehdasautomaatiolaitteiden esittelyn rinnalla Omron on perustanut maailmanlaajuisen jakelun turvaavan asemaverkoston 35 maahan. Näihin varastoidaan kasvava määrä ja valikoima niin uusia kuin olemassa oleviakin tuotteita.

Omronin uusi täydellinen ohjauskeskusten osien valikoima kattaa sähkömekaaniset ja puolijohdereleet, I/O-relepalkit , riviliittimet, lämpötilansäätimet, ajastimet, mittaus- ja valvontareleet, virrankäytön valvontalaitteet ja (katkottomat) virtalähteet.

Esimerkkejä:

Hakkurivirtalähteet

S8VK-S-hakkurivirtalähde on oletettavasti maailman pienikokoisin maailmanlaajuisesti käytettävissä oleva virtalähteiden sarja. Aiempiin Omron-tuotteisiin verrattuna tilavuudeltaan 36 % pienempänä se on kompaktirakenteinen ja mahdollistaa asennuksen tiiviisti vierekkäin. S8VK-S-hakkurivirtalähde myös vastaa lukuisten sertifiointistandardien vaatimuksia, ja paremman ympäristön vaikutusten sietokykynsä ja laajan lämpötila-alueensa (–40...70 °C) ansiosta takaa vakaan toiminnan erilaisissa ympäristöissä.

s8vk-s prod

Virrankäytön valvontalaitteet

Virrankäytön valvontalaitteiden sarja KM-N2 tarjoaa kaikki ohjauskeskuksen sisäisessä asennuksessa vaadittavat virrankäytön valvontatoiminnot. Yleiskäyttöisten virtamuuntajiensa ansiosta sitä voidaan käyttää lukuisissa eri tuotantopaikoissa. Sarjaan kuuluu yksivaiheisia ja kolmivaiheisia nelijohtimisia virrankäytön valvontalaitteita, ja se on yhteensopiva virtalähteiden kanssa ympäri maailman. Lisäksi se tarjoaa jopa neljän piirin mittaukset yhdessä yksikössä. Tämän virrankäytön valvontalaitteen ominaisuuksiin kuuluvat myös tarkat mittaukset (IEC luokka 0.5S), virheellisen johdotuksen tunnistus sekä suuret ja helppolukuiset valkoiset LCD-merkit.

km-n2 prod

Ajastimet

Muotoilultaan kapea H3DT-ajastinsarja on suunniteltu asennettavaksi keskuksen sisälle. Ajastimessa on ohut 17,5 millimetriä leveä runko ja kaksi relelähtöä, ja se auttaa pienentämään ohjauskeskusten kokoa. H3DT kuluttaa virtaa jopa 60 % vähemmän kuin aiemmat Omron-ajastimet ja se vähentää koko ohjauskeskuksen DC-virtalähteen kuormitusta. Odotettu käyttöikä on yli kolminkertainen aiempiin malleihin verrattuna.

h3dt prod

Mittaus- ja valvontareleet

K8DT on oletettavasti alan ensimmäinen mittaus- ja valvontarelesarja, jossa käytetään transistorilähtöjä. Sarjaan kuuluu yhdeksän mallia, mukaan lukien virranvalvontareleet, jännitteenvalvontareleet, vaihejärjestyksen ja vaiheiden menetyksen releet (käänteisen toiminnan estämiseen), lämpötilanvalvontareleet ja konduktiiviset pintakytkimet. Nämä laitteet ovat ihanteellinen ratkaisu moottorin suojaukseen, liian suurten lämpötilojen ehkäisyyn lämmittimissä tai vedenpinnan tason valvontaan. Relelähdöllä varustettuihin releisiin verrattuna transistorilähdöllä varustetut releet toimivat luotettavammin suoraan tietokoneeseen tai logiikkaohjaimeen liitettyinä.

k8ak-as prod

Puolijohdereleet

Yksivaiheisiin lämmittimiin suunnitelluissa G3PJ-puolijohdereleissä on kapea, 22,5 millimetrin levyinen runko DIN-kiskoasennukseen. Ne ovat noin 50 % aiempia Omron-releitä kapeampia. Tämä vähän lämpöä tuottava puolijohderele voi kuljettaa 25 ampeerin virtaa, jopa kolmen puolijohdereleen tiiviissä asennuksessa. Se säästääkin tilaa ja auttaa pienentämään ohjaustaulujen kokoa.

G3PJ-sarja täyttää turvallisuusstandardien vaatimukset, kuten vahvistettua eristystä koskevat vaatimukset. Tämä säästää aikaa sertifiointien hankkimisessa ohjauskeskuksille tai kun osia vaihdetaan.

g3pj prod

Helppokäyttöiset relesarjat

Kattavan relevalikoiman lisäksi Omron tarjoaa Push-In Plus -pikaliitäntätekniikalla varustetut helppokäyttöiset relesarjat. Kaikissa tämän sarjan releissä on vakiona lukitsemista ja vapauttamista helpottavat vapautusvivut. Releet voidaan asentaa sekä ylä- että alaosa ylöspäin, mikä mahdollistaa joustavan ja tehokkaan johdotuksen ohjauskeskusten sisällä. Omronin tuotevalikoima kattaa myös lukuisia lisävarusteita, jotka tekevät I/O-tuotteista entistä käytännöllisempiä.

Sarja sisältää seuraavat tuotteet:

  • PYF-PU (MY-releiden kannat)
  • P2RF-PU (G2R-S-releiden kannat)
  • G2RV-SR/G3RV-SR (ohuet I/O-releet)
  • G70V (I/O-relelpalkit)

g2rv relays prod

Lämpötilansäätimet

Joulukuusta 2011 lähtien digitaalisten lämpötilansäädinten sarja E5xxC on saanut kiitosta arvosteluissa suorituskykynsä, helppolukuisten näyttöjensä  ja helppokäyttöisyytensä ansiosta. Nyt Push-In Plus -pikaliitäntätekniikalla varustettu E5xxC-B-sarja on esitelty, ja se auttaa vähentämään johdotukseen liittyvää aikaa ja vaivaa mahdollistamalla johtojen asennuksen ilman työkaluja.

e5 c pressimage blanc prod

DIN-kiskon riviliittimet

XW5T/XW5G-sarjan DIN-kiskon riviliittimissä käytetään Push-In Plus -pikaliitäntätekniikkaa. 3,5 millimetrin vähimmäisleveys vähentää johdotukseen vaadittavaa työtä ja asennustilaa. Omron täydentää korkeiden virta-alueiden tuotevalikoimaa ja vastaa ruuvattavien johtojen tarpeeseen tuomalla markkinoille myös ruuvattavat DIN-kiskon riviliittimet.

xw5t xw5g din rail terminal blocks prod
Seuraa Omron Industrial Automation -tiliä LinkedInissä