Kirjaudu sisään

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Vaihda salasana

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Rekisteröidy

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Kiitos, että rekisteröidyit Omronin palvelun käyttäjäksi

Sähköpostiosoitteeseesi on lähetetty viesti, jonka avulla voit viimeistellä tilin luomisen. Sähköpostiosoite:

Palaa verkkosivustoon

luo tili

Täytä tietosi alla oleviin kenttiin ja luo tili, jotta pääset käyttämään tämän sivun sisältöä

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Kiitos mielenkiinnostasi

Sinulla on nyt käyttöoikeus seuraaviin tietoihin: Yhtenäiselle suunnittelulle perustuvien teollisuusautomaatiolaitteiden toinen aalto

Vahvistussähköpostiviesti on lähetetty osoitteeseen

Jatka sivulle

Ole hyvä ja tai luo tili asiakirjan lataamista varten

Yhtenäiselle suunnittelulle perustuvien teollisuusautomaatiolaitteiden toinen aalto

Lokakuun alussa esittelemme uusia hakkurivirtalähteitä, turvarelekantoja, painikkeita, valvontareleitä ja koneohjaimia. Nämä perustuvat yhteiselle suunnittelufilosofialle ja muodostavat julkistuksen toisen aallon.

Olemme laajan tuotevalikoimamme voimin pyrkineet edistämään tuotannon etulinjassa toimivien, teollisuusautomaatiolaitteita käyttävien ja ohjaavien ohjauskeskusten kehitystä.

Yhtenäistimme tehdasautomaatiolaitteiden rakenteen ja koon ja toimme vuoden 2016 huhtikuussa markkinoille tuotteita, jotka perustuvat omaan Push-In Plus -liitäntätekniikkaamme. Laitteet on tarkoitettu laite- ja ohjauskeskusvalmistajille, jotka pyrkivät teollisuusautomaatiolaitteiden koon pienentämiseen ja tilan säästämiseen ja joiden tavoitteina on myös toimitusten nopeuttaminen sekä globalisaation vaatimuksiin vastaaminen. Yli 3 000 kansainvälistä yritystä on jo ottanut laitteet käyttöön ja niitä pidetään jo nyt suuressa arvossa.

Yhtenäiselle suunnittelulle perustuvien laitteiden valikoiman laajentaminen vaikuttaa alaan merkittävästi. Tavoitteenamme on asiakkaiden ohjauskeskusten kehittäminen. Komponenttien korkeus vaihtelee esimerkiksi virran ja lämmön tuoton mukaan, joten ohjauskeskuksiin asennettavat tuotteet on jaettu kolmeen pääryhmään, joilla kullakin on oma paikkansa (eli rivi) ohjauskeskuksessa: I/O, ohjaus ja tehoyksiköt. Kussakin luokassa on määritetty suunnittelusäännöt, joita noudattamalla hukkatila vähenee ja johtokourujen välinen leveys on tarkoitukseen parhaiten sopiva. Uusi S8VK-S-sarja (suuren kapasiteetin mallit) on Omronin ensimmäinen uusi virransyöttötuotteiden mallisto.

Yhteistä alustaa hyödynnettiin myös A22N-P/A30N-P-painikkeissa ja kytkimissä, M22N-P-merkkivaloissa ja KM-N3-energianvalvontamonitorissa. Nämä kaikki ovat ohjauskeskusten etupaneeliin asennettavia laitteita. Muita samaa suunnittelua hyödyntäviä tuotteita ovat turvareleiden P7SA-PU-kannat turvasovelluksiin ja NX1P-koneautomaatio-ohjaimet. Myös maailman pienimmän S8VK-S-hakkurivirtalähdesarjan 240/480 W:n mallit kuuluvat samaan suunnitteluperheeseen.

Uudet tuotteet ja niiden tärkeimmät ominaisuudet

Maailman pienimpien (*) hakkurivirtalähteiden sarja: S8VK-S (suuren kapasiteetin mallit)

S8VK-S-hakkurivirtalähteessä on kompakti rakenne – sen tilavuus on 50 % pienempi kuin aiemmissa 480 W:n malleissamme. Tämä koon pienennys on mahdollista käyttämiemme tekniikoiden ansiosta.

Suuren kapasiteetin S8VK-S-mallit voidaan asentaa rinnakkain kylki kylkeen DIN-kiskoon, jolloin ne vievät vähemmän tilaa. Näin ohjauskeskusten pienentäminen helpottuu.

Lisäksi laitteet täyttävät lukuisan määrän standardeja ja takaavat vakaan toiminnan vaihtelevissa käyttöympäristöissä. Niiden käyttölämpötila-alue esimerkiksi on –40 °C – 70 °C.

* Omronin syyskuussa 2016 tekemän tutkimuksen mukaan.

Ominaisuudet:

 • Nimellisteho: 240 W, 480 W
 • Power Boost -ylikuormitusvaara 150 % (240 ja 480 W)
 • Hälytyslähtö alijännitteelle lähdössä (vain 240 ja 480 W)

combi s8vk-s24024-s48024 200x200 sol

Push-In Plus -liitäntätekniikkaa hyödyntävien releiden sarja: (pakkotoimisilla koskettimilla varustettujen releiden kannat)

Push-In Plus -tekniikkaa käyttävien releiden sarja täydentyi pakkotoimisilla koskettimilla varustettujen G7SA-releiden kannoilla (P7SA-PU, 4 napaa ja 6 napaa) huhtikuussa 2016. Liitäntämekanismin käyttäminen pakkotoimisilla koskettimilla varustettujen releiden kannoissa yhtenäistää koko ohjauskeskuksen johdotusta. Lisäksi johdotuksen tarve vähenee, kun samalla käytetään myös pikaliitännöillä varustettuja turvaohjaimia.

Lisäksi 6-napaiset kannat ovat kapeampia kuin edelliset ruuvityyppiset kannat (alan kapein muotoilu*), joten ohjauskeskusten koko pysyy mahdollisimman pienenä.

Oikosulkusillat on saatavana samaan kantaan tulevien liitäntöjen ristikkäisjohdotusta varten. Näin työn määrä vähenee entisestään.

* Omronin heinäkuussa 2016 tekemän tutkimuksen mukaan.

Sarja:

P7SA-PU (kannat G7SA-releille, joissa on pakkotoimiset koskettimet)

Ominaisuudet:

 • Pakkotoimisilla koskettimilla varustetut releet (EN 50205, luokka A; VDE-sertifiointi)
 • Neljä- ja kuusinapaiset releet saatavana
 • Tulojen ja lähtöjen välinen vahvistettu eristys / joidenkin erinapaisten napojen välinen vahvistettu eristys.

combi p7sa-10f-14f 200x200 sol

Push-In Plus -liitäntätekniikalla varustetut painikkeet, kytkimet ja merkkivalot: A22N-P/A30N-P/M22N-P

A22N-P, A30N-P ja M22N-P ovat painikkeita, kytkimiä ja merkkivaloja, joissa on 22 mm:n ja 30 mm:n halkaisijan asennusreiät ja jotka käyttävät Push-In Plus -liitäntätekniikkaa. Omat tekniikkamme pienentävät syvyyttä merkittävästi ja tilavuutta jopa 20–30 % edellisiin malleihin verrattuna. Valoyksiköiden runkojen lyhentäminen oli vaikeaa, mutta valoyksiköiden kokoa on pienennetty samalla tavalla kuin kosketinlohkojakin. * 4–6 koskettimen malleissa aiempi syvyys oli 66,8 mm. Nyt syvyys on pienennetty 55 mm:iin.

Takakautta tehtävä asennus ja Push-In Plus -liitäntätekniikka poistavat sivuille tarvittavan tilan tarpeen. Tätä oli vaikea saavuttaa ruuviliittimillä varustetuissa kosketinlohkoissa. Näin käsittelyn tarve vähenee ja suunnittelun vapaus lisääntyy.

Ominaisuudet:

 • Johdotustyön esteetön näkyvyys on entistä parempi johdotussuunnan muutoksen ansiosta 
 • Kompakti rakenne
 • Kosketinlohkot voi asentaa mihin suuntaan tahansa

combi a22 m22 200x200 sol

Maailmanlaajuisesti sovellettava (*3) energianvalvontalaitteiden sarja: KM-N3

KM-N3 on ohjauskeskuksen etupaneeliin asennettava energian kulutusta valvova laite. KM-N2 puolestaan asennetaan ohjauskeskuksen sisäpuolelle DIN -kiskoon.

Yleiskäyttöisten virtamuuntajien ansiosta valvontalaitetta voidaan käyttää lukuisissa eri tuotantopaikoissa samoin kuin KM-N2-mallia. Monipuoliseen sarjaan kuuluu yksivaiheisia ja kolmivaiheisia nelijohtimisia energianvalvontalaitteita, ja se on yhteensopiva sähköverkkojen kanssa ympäri maailman. Lisäksi laitteella voi hoitaa jopa neljän piirin mittaukset yhdessä yksikössä.

Tämän energiankulutuksen valvontalaitteen ominaisuuksiin kuuluvat myös tarkat mittaukset (IEC, luokka 0.5S), asennusta helpottava virheellisen johdotuksen tunnistus sekä suuret ja selkeät valkoiset ja vihreät LCD-merkit. Niinpä laite sopii prosessin kaikkiin vaiheisiin – suunnittelusta käynnistykseen.

* Joillain alueilla käyttöön tarvitaan jännitemuuntajia. UL-hyväksyntä on haussa.

Ominaisuudet:

 • Kompakti, monipiirinen (yhteen laitteeseen voidaan kytkeä jopa neljä piiriä)
 • IEC 62053-22 -tarkkuusluokitus 0.5S
 • Push-In Plus -liitäntätekniikka helpottaa ja nopeuttaa tiedonsiirtoliitäntöjen johdotusta

km-n3 200x200 sol

Koneautomaatio-ohjain: NX1P

NX1P on perusmallin Sysmac-ohjain*1, jossa on EtherNet/IP- ja EtherCAT-liitettävyys, liikkeenohjaus ja I/O-toiminnot samassa kompaktissa paketissa. Näin edistykselliset liikkeenohjaustoiminnot ja esineiden internet tuodaan myös pienten ja keskisuurten koneiden ulottuville.

Elektroninen CAM ja interpolointi lisäävät koneen nopeutta ja tarkkuutta, minkä seurauksena tuottavuus ja laatu paranevat. Laitteen oman EtherCAT-portin ja IO-Link-master-yksikön kautta kerätyt laitetiedot voidaan jakaa koneiden kesken laitteen EtherNet/IP-portin avulla. Näin koneiden seisonta-ajat vähenevät ja tuottavuus paranee.

Ominaisuudet:

 • LD-käskyjen suoritusaika: 3,3 ns, ohjelmakapasiteetti: 1,5 Mt
 • Kiinteä EtherNet/IP-portti, EtherCAT-portti ja SD-muistikorttipaikka
 • Käytettävä reaaliakselit: enintään 8 akselia (mukaan lukien enintään 4 akselia liikkeenohjaukseen)
 • Voidaan yhdistää muihin NX-yksiköihin

combi nx1-24-40 200x200 sol

*1. Sysmac-automaatiojärjestelmä:

Omronin integroitu automaatioympäristö on suunniteltu tehtaan toimintojen ohjaukseen ja hallintaan – yhdellä ohjelmistolla. Maailmanlaajuisiin standardeihin ja avoimiin verkkoihin perustuva ohjelmointi mahdollistaa standardoidun järjestelmän toteuttamisen. Ympäristön ytimessä olevalla koneohjainsarjalla koneverkon laitteiden synkronoitu ohjaus ja muut toiminnot, kuten liike, robotiikka ja tietokantayhteydet, hoituvat vaivatta. Monipuolisen lähestymistavan ansiosta voit yksinkertaistaa järjestelmäarkkitehtuuria, vähentää ohjelmointivaiheita ja tehostaa tuottavuutta.

Sysmac on tavaramerkki tai Omron Corporationin rekisteröimä tavaramerkki Japanissa ja muissa maissa Omron-teollisuusautomaatiotuotteille.

EtherCAT® on rekisteröity tavaramerkki ja patentoitu teknologia, johon käyttöoikeuden on myöntänyt Beckhoff Automation GmbH, Saksa.

EtherNet/IP™ on ODVA:n tavaramerkki.

Seuraa Omron Industrial Automation -tiliä LinkedInissä