Pakkauskoneiden automaatioratkaisut

Olemme toimittaneet pakkauskoneiden valmistajille automaatioratkaisuja jo yli 20 vuoden ajan. Tuona aikana olemme onnistuneet laajentamaan tuotevalikoimaamme melkoisesti.

Koska työskentelemme asiakkaidemme kanssa tiiviissä yhteistyössä, kehittyneet automaatioratkaisumme tekevät pakkausprosessista entistä nopeamman, joustavamman ja ennen kaikkea luotettavamman. Lisäksi ne ovat myös hämmästyttävän helppoja oppia ja ottaa käyttöön. Tutustu alla oleviin esimerkkeihin.

HFFS-MCS-08_420x300.jpg

Horisontaalinen pakkauksen muotoilu, täyttö ja sulku

HFFS-pakkauskone rullaa auki joustavan verkon tai kalvon, muotoilee ja sulkee pakkaukset kahdelta puolelta ja vaihtoehtoisesti myös pohjasta. Kun tuote on asetettu pakkaukseen yläpuolelta, pakkaus suljetaan tiivistämällä. Ennen lopullisen tiivisteen lisäämistä voidaan myös lisätä kouru. Tämä tapahtuu joustavan pakkausmateriaalin liikkuessa sivusuunnassa, vaikka pakkaus itse osoittaa ylöspäin. Alla olevassa kuvassa näytetään välivaihein nokilla toimiva kone. Saatavilla on myös jatkuvatoimisia koneita, joissa osiot 4–6 ovat usein pyörivässä muodostelmassa.

Lue lisää
cardboard_sleeve_cartoner_Machine_image_420x300.jpg

Pahvipakkauskone

Pyörivä syöttölaite irrottaa pahvin pahvilokerosta ja hihnakuljetin kuljettaa pahvin Pick & Place -järjestelmän tuotteiden sijoittelukohtaan. Sitten kaksi itsenäisesti toimivaa robottia poimii tuotteet ja asettaa ne pahvin päälle.

Lue lisää
MCS_Palletiser_420x300px.jpg

Lavausportaalirobotti

Lavausportaalirobotit ovat lineaarisia, karteesisesti (XYZ) koordinoituja robotteja poimi ja sijoita - sovelluksiin. Akselit liukuvat lineaarisesti suhteessa toisiinsa toisin kuin robottikättä käyttävissä sovelluksissa, joissa akselit pyörivät. Robotit sopivat laajoihin työtiloihin ja tarkkaa sijoittelua vaativiin tehtäviin.

Lue lisää
13_Robotic_Infeed_Machine_image_420x300.jpg

Näköohjattu robottitoiminen pakkaussolu tai valikoimapakkaaja.

Kone koostuu robotista, joka on asennettu runkoon kahden samaan suuntaan liikkuvan syöttökuljettimen yläpuolella. Yksi kuljetin syöttää tuotteita ja toinen laatikoita. Robotti poimii satunnaisesti kuljetinhihnalla liikkuvia tuotteita ja asettaa ne liikkuviin laatikoihin. Näköjärjestelmä laskee liikkuvien tuotteiden hetkellisen sijainnin paikallaan pysyvän kameran kuvan perusteella. Samaan aikaan rekisteröintianturia käytetään laatikoiden sijainnin rekisteröimiseen. Molempien kuljettimien tarkan seurannan ansiosta robotti pystyy poimimaan tuotteet yhdeltä liikkuvalta linjalta ja asettamaan ne toiselle.

Lue lisää
Shrink_Sleever_Machine_image_420x300.jpg

Nopea lineaarinen kutistekalvoholkin asettaja

Kutistekalvoholkit syötetään rullalta jatkuvan verkon muodossa, kun taas etiketittömät pullot kuljetetaan syöttökuljettimella ja annostellaan sitten pyörivällä syöttöruuvilla. Kun pullot siirtyvät etiketöintikoneeseen tunnistinkennon ohi, verkkomuodossa olevat etiketit avautuvat ja niistä muodostetaan karan päällä putki. Ne syötetään eteenpäin ja leikataan tarkasti huomioiden niihin painetut kuvat. Tämän jälkeen ne asetetaan pullon päälle. Pullot kuljetetaan sitten höyrytunneliin.

Lue lisää
01_PMI_Tray_Sealer_machine_420x300.jpg

Kulhopakkauskone ja indeksoivan siirtotangon käyttölaitejärjestelmä

Tyhjät kulhot ladataan syöttölinjalle kulhojen erotinlaitteen avulla. Syöttölinjalta kulhot siirtyvät sulkuasemaan. Sulkutoiminnon kiinnityshitsausvaiheessa kulhojen reunoille hitsataan kestomuovikalvo. Tämä toiminto suoritetaan tyhjiössä tai suojakaasulla täytetyssä ympäristössä. Ennen jokaista sulkutoimintoa vedetään auki uusi kalvo, joka sijoitetaan kulhojen päälle, hitsataan kiinni kulhojen reunaan ja kierretään sitten takaisin ylijäämärullaan.

Lue lisää
Thermo_Form_Fill_Seal_numbered400x300.jpg

Lämpömuovaus, täyttäminen ja sulkeminen

Lämpömuovaus-, täyttö- ja sulkukone lämmittää lämpömuovattavan materiaaliverkon ja muotoilee sen paineen/alipaineen avulla. Kun muoto on täytetty, se suljetaan yläkalvolla, ja lopuksi kulhot leikataan yksittäisiksi pakkauksiksi. Koneet voivat tuottaa pakkauksia yhdellä tai useammalla linjalla, ja koneet voidaan varustaa myös kaasunkäsittelylaitteilla, jotka sijoitetaan ennen pakkausten sulkuvaihetta.

Lue lisää