Login

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Register

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Thank you for your interest

You now have access to OMRON Corp. ja yhteistyörobotteja valmistava taiwanilainen Techman Robot Inc. strategiseen yhteistyöhön

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

OMRON Corp. ja yhteistyörobotteja valmistava taiwanilainen Techman Robot Inc. strategiseen yhteistyöhön

Kumppanuudella tähdätään ihmisten ja koneiden välisen yhteistyön parantamiseen tuotantoteollisuudessa

OMRON Corp. (pääkonttori: Shimogyo-Ku, Kioto. Toimitusjohtaja: Yoshihito Yamada) ja maailman johtava yhteistyörobottivarsien toimittaja Techman Robot Inc. (pääkonttori: Taoyuan, Taiwan) ilmoittivat, että yritykset ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta yhteistyörobotiikassa. Yhteistyön myötä OMRON markkinoi ja myy Techmanin TM-sarjan yhteistyörobotteja yhteisen tavaramerkin alla maailmanlaajuisen jakeluverkostonsa kautta tilivuoden 2018 toisesta puolikkaasta alkaen. Sen lisäksi OMRON ja Techman kehittävät yhteistyörobottien seuraavaa sukupolvea, jonka robotit on helpompi integroida OMRONin muihin automaatiotuotteisiin. Näin voidaan luoda innovatiivinen tuotantoympäristö, jossa ihmisten ja koneiden yhteistyö sujuu mahdollisimman hyvin.

Tehtaat kaikkialla maailmassa ovat suurten haasteiden edessä yrittäessään vastata asiakkaiden tarpeisiin: valikoimien on oltava aina vain laajempia, kun taas tuotteiden elinkaaret ovat entistä lyhyempiä. Samalla työntekijäpula voi olla polttava ongelma. Tuotantoyritysten on pystyttävä joustamaan nopeissa muutostilanteissa ja tuotantolinjojen rakenteen muuttuessa. Samassa ympäristössä ihmisten kanssa turvallisesti toimivat yhteistyörobotit ovat tärkeässä asemassa haettaessa joustavuutta tuotantoon. 

Tavallisten yhteistyörobottien TM-sarjan lisäksi OMRON ryhtyy myymään uusia mobiilivalmiudella varustettuja malleja, jotka on helppo integroida yhtiön LD-mobiilirobotteihin. Itsenäisesti liikkuvia, ihmisiä ja esteitä väistäviä OMRON-mobiilirobotteja käytetään jo kaikkialla maailmassa turvallisesti samassa työympäristössä ihmisten kanssa materiaalien automaattiseen käsittelyyn. Kun niihin vielä kiinnitetään yhteistyörobottivarsi, ne voivat materiaalien kuljettamisen lisäksi suorittaa tehtäviä, kuten osien nostamista alustoille, sekä hakiessaan että toimittaessaan tavaroita.  

techman collaborative newspri prod

”Sen jälkeen kun OMRON osti Adept Technologyn vuonna 2015, olemme panostaneet valtavasti robottiteknologian ja markkinoiden kehittämiseen”, OMRONin teollisuusautomaatioyrityksen robottiliiketoiminnan kehitysprojektin toimitusjohtaja Seigo Kinugawa kertoo. ”Yhteistyö Techmanin kanssa tähtää ihmisten ja robottien yhteistyön edistämiseen tuotantoympäristöissä. OMRONin läsnäolon laajentuminen yhteistyörobottivarsimarkkinoille mobiilirobottimarkkinoiden lisäksi edistää OMRONin innovative-Automation!-kehityshanketta, jonka tarkoituksena on tuoda innovaatiot tehtaisiin ihmisten ja koneiden yhteistyön kautta.”

”TM-robotit ovat älykkäitä, helppokäyttöisiä ja turvallisia”, Techman Robot Inc.:n puheenjohtaja Ho Shi-Chi sanoo. ”Pyrimme parantamaan ihmisten elämänlaatua innovaatioiden kautta ja yhteistyö OMRONin kanssa auttaa meitä ison askelen eteenpäin sillä tiellä.”

Seuraavat TM-robottien ominaisuudet erottavat ne muista ihmisten ja robottien yhteistyön alalla.

Äly: TM-roboteissa on sisäinen älykäs konenäköjärjestelmä, joka tunnistaa säännönmukaisuuksia, esineiden paikkoja ja viivakoodeja.

Kätevyys: konenäköä hyödyntävä poimi ja sijoita -sovellus voidaan opettaa viidessä minuutissa täysin graafisessa flow-pohjaisessa käyttöliittymässä TMflow'ssa.

Turvallisuus: TM-robotit ovat standardeissa ISO 10218-1 ja ISO/TS 15066 ihmisten ja robottien yhteistyölle määritettyjen turvallisuusvaatimusten mukaisia.

TM-robotteja on kaksi sarjaa: TM5 (hyötykuorma enintään 6 kg) ja uusi TM12/TM14 (hyötykuorma enintään 14 kg). Kaikilla TM-roboteilla on kuusi vapausastetta ja 700–1 300 mm:n ulottuma. TM5-sarjan robotin toistettavuus on ±0,05 mm ja TM12/TM14-sarjan ±0,1 mm.

Tietoja ”innovative-Automation!”-konseptista

Johtavana teollisuusautomaation toimittajana OMRONilla on kattava valikoima osia ja laitteita kuvankäsittelyantureista ja muista tulolaitteista erilaisiin ohjaimiin ja lähtölaitteisiin, kuten servomoottoreita, sekä valikoima turvalaitteita ja teollisuusrobotteja. Yhdistämällä nämä laitteet ohjelmiston kautta OMRON on kehittänyt ainutlaatuisia ja erittäin tehokkaita automaatioratkaisuja valmistajille ympäri maailman. Ammentamalla laajasta kehittyneiden tekniikoiden ja kattavien laitevalikoimien varannostaan OMRON on lanseerannut innovatiivisen automaation strategisen konseptin nimellä ”innovative-Automation!”. Ajatuksen ytimessä on kolme innovaatiota tai i:tä – ”integrated” (integroidun ohjauksen kehitys), ”intelligent” (tieto- ja viestintätekniikan avulla kehitetty äly) ja ”interactive” (uudenlainen interaktiivinen ihmisten ja koneiden välisen yhteistyön sovittaminen). OMRON on sitoutunut tuomaan innovoinnin tuotantolaitoksiin konkretisoimalla tämän periaatteen.

OMRON ja Techman tuottavat yhteistyörobotteja, joita voidaan käyttää monenlaisiin sovelluksiin, kuten elektroniikkakokoonpanoon, tuotetestauksiin ja -tarkastuksiin. Näiden robottien avulla voidaan lisätä tuotannon joustavuutta sekä tuotantolinjojen tuottavuutta ja laatua auto- ja elektroniikkateollisuudessa. Ne mahdollistavat myös laaja-alaisesti materiaalien käsittelytoimenpiteitä monella muullakin tuotantoteollisuuden alalla.

Tietoja Techman Robot Inc. -yhtiöstä

TM Robot on maailman johtava yhteistyörobottien ja konenäköteknologian toimittaja. Emoyhtiönsä Quanta Computerin tukemana yritys on pystynyt kehittämään maailman älykkäimmän yhteistyörobotin, jonka sisäinen konenäkö integroi kädet, silmät ja aivot yhdeksi järjestelmäksi. TM-robotit parantavat merkittävästi teollisuusrobottien käytön helppoutta ja vähentävät kustannuksia ja käyttöönottoaikaa. TECHMAN Robotin visiona on nimensä mukaisesti käyttää teknologiaa (TECHnology) ihmisten (huMAN) elämän parantamiseen. Yritys jatkaa innovointia ja lupaa saattaa maailmaan mahdollisimman käyttäjäystävällisiä automaatioratkaisuja. Lisätietoja on osoitteessa http://tm-robot.com/

Seuraa Omron Industrial Automation -tiliä LinkedInissä