Automaatio vähentää elintarviketuotteiden takaisinvetoja
Tuotteiden takaisinvedot lisääntyivät merkittävästi vuonna 2015. Robert Brooks kertoo, kuinka tehokas ja integroitu tehdasautomaatio voi vähentää kalliita ja haitallisia takaisinvetoja.
Elintarviketeollisuuden tuotteiden takaisinvedot ovat Isossa-Britanniassa huomattava ongelma tuotteiden valmistajille, eikä ongelmasta olla pääsemässä eroon. Raporttien mukaan vuonna 2015 takaisinvetojen määrä kasvoi 80 % eli 159:ään*. Haittaa aiheutuu siis sekä maineelle että taloudelle.
Valtaosa takaisinvedoista johtuu mainitsematta jääneistä valmistusaineista (kuten allergeeneista), mutta myös bakteerikontaminaatio, metallit ja muut vierasaineet olivat syynä monessa tapauksessa.
Tuotteiden valmistajien on tiedettävä nykyisten tuotantotrendien vaikutukset tuotemerkintöihin ja -pakkauksiin. Erilaisten tuoteversioiden pienet erät, uudelleen koostetut vakiintuneet tuotteet ja uudelleen suunnittelut pakkaukset voivat johtaa virheisiin.
Jälleenmyyjien ja kolmansien osapuolten standardit todennäköisesti määrittävät tuotantolinjan ulkopuolisen testauksen ja tuotantolinjalla tehtävän epäpuhtauksien tarkistuksen tason, mutta standardit kehittyvät jatkuvasti. Valmistajien on pysyttävä ajan tasalla sekä muutoksista että elintarviketietojen kuluttajille antamista koskevasta säädöksestä, jossa on uudet erittäin tarkat pakkauksen tietoja koskevat määräykset.
Lataa koko artikkeli oheisesta linkistä.