Login

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Register

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Meillä on teknisiä ongelmia. Emme ole pystyneet vastaanottamaan lomakettasi. Pahoittelemme ja pyydämme yrittämään uudelleen myöhemmin.

Download

Thank you for your interest

You now have access to Automaatio vähentää elintarviketuotteiden takaisinvetoja

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

Automaatio vähentää elintarviketuotteiden takaisinvetoja

Tuotteiden takaisinvedot lisääntyivät merkittävästi vuonna 2015. Robert Brooks kertoo, kuinka tehokas ja integroitu tehdasautomaatio voi vähentää kalliita ja haitallisia takaisinvetoja.

Elintarviketeollisuuden tuotteiden takaisinvedot ovat Isossa-Britanniassa huomattava ongelma tuotteiden valmistajille, eikä ongelmasta olla pääsemässä eroon. Raporttien mukaan vuonna 2015 takaisinvetojen määrä kasvoi 80 % eli 159:ään*. Haittaa aiheutuu siis sekä maineelle että taloudelle.

Valtaosa takaisinvedoista johtuu mainitsematta jääneistä valmistusaineista (kuten allergeeneista), mutta myös bakteerikontaminaatio, metallit ja muut vierasaineet olivat syynä monessa tapauksessa.

Tuotteiden valmistajien on tiedettävä nykyisten tuotantotrendien vaikutukset tuotemerkintöihin ja -pakkauksiin. Erilaisten tuoteversioiden pienet erät, uudelleen koostetut vakiintuneet tuotteet ja uudelleen suunnittelut pakkaukset voivat johtaa virheisiin.

Jälleenmyyjien ja kolmansien osapuolten standardit todennäköisesti määrittävät tuotantolinjan ulkopuolisen testauksen ja tuotantolinjalla tehtävän epäpuhtauksien tarkistuksen tason, mutta standardit kehittyvät jatkuvasti. Valmistajien on pysyttävä ajan tasalla sekä muutoksista että elintarviketietojen kuluttajille antamista koskevasta säädöksestä, jossa on uudet erittäin tarkat pakkauksen tietoja koskevat määräykset.

Lataa koko artikkeli oheisesta linkistä.